-rzadziej jesz, 2-4posilki dziennie, nie odczuwasz glodu, tylko "pusty zoladek", powiększone narządy wracają do pierwotnych rozmiarów - zmieniają się wielkości narządów %-)? Jakich? Wątroby? Nerek? Serca? -żyjesz dłużej średnio o ok 30% - tak, zwłaszcza jedząc głownie produkty smażone %-) Istnieją badania naukowe, któe to powteirdzają, czy też [...]
09.03.2016 TRENING Po wtorkowym obżarstwie na czczo zrobiłem tabatę i porolowałem całe ciało. Na pewno pomogło podkręcić metabolizm, żeby organizm szybciej uporał się z taką nadwyżką kaloryczną. DIETA Powrót do diety białkowo-tłuszczowej. Zjadłem około 3000 kcal, nieco mniej tłuszczu niż założone, za to więcej białka. Węgle 50-60g max 10.03.2016 [...]
[...] dalej: W tym momencie to wygląda tak: 1. Jaja (dużo) 2. Ryby (Makrela, tuńczyk, czasem inne) 3. Ser morski żółty, ser biały 4. Orzechy brazylijskie, nerkowca, włoskie 5. Olej lniany, olej kokosowy i oliwa z oliwy (extra virgin i tłoczone na zimno, duże ilości) 6. Warzywa: czosnek, cebula, buraki, seler, pomidory, sałatę, szpinak, jarmuż 7. [...]
Gdzieś kiedyś wyczytałem że wiórki kokosowe to zupełnie inna bajka niż olej kokosowy i same w sobie nie są dobrym źródłem tłuszczów, no i chyba to że w 100g jest bodajże 64g T w tym 60g to kwasy tłuszczowe nasycone. Zatem podsumowując wiórki kokosowe są dobrym źródłem tłuszczy w diecie i śmiało mogę ich używać?
JA dziś będę robić masełko właśnie. Może ktoś polecić najlepszy przepis ? Do dyspozycji mam: orzechy włoskie, nerkowca, laskowe, migdały, olej kokosowy, mleczko kokosowe, ewentualnie ksylitol. :-) Jedne przepisy mówią aby prażyć orzechy w piekarniku, z drugiej strony wiem, że prażenie powoduje niekorzystne zmiany w tł. wielonienasyconych, itp. [...]
Czy źródłem tłuszczy może być tylko oliwa ? Ciężko z kasa, na inne tłuszcze. Orzechy drogie. Mięso, jaja, olej kokosowy, wiórki kokosowe, pestki z dyni są tańsze lub w cenie oliwy.
Do smażenia najlepiej olej kokosowy. Myślałem że na zimno dajesz ten z pestek. Oliwę, rzepakowy tylko na zimno. Z pestek winogron nie dobry jest bo, to niby wielonienasycone kwasy, ale omega 6. Także postarałbym się tu o lepsze źródło. Przelicz jeszcze tą dietę pod względem błonnika. Lepiej nie przekraczać tych 40g dziennie. Jak masz więcej to [...]
Witam, Mówiąc w dużym skrócie delikatnie sobie redukuję (bf 13 %) waga spada 300 g tygodniowo więc na razie jest ok (bilans około 2500 kcal). Nie mam typowej strategii na dietę. Korzystam z paleo, LC, wchodzę czasem w ketozę, robię refeed, rotuję węglowodanami od potrzeby dnia treningowego. W domu posiadam różne wynalazki typu mąki z amarantusa, [...]
masło kokosowe klarowane? raczej jakaś chwyt reklamowy, bo niby po co miałoby być to klarowanie? żeby zwiększyć jeszcze bardziej temperaturę dymienia? to pewnie po prostu zwykły olej kokosowy. Zmieniony przez - gymfreakgirl w dniu 2015-11-03 14:03:51
5 jajek, 10-15g majonezu, camambert 50-60g, mozarella 100g, biały ser 100-150g, awokado 50g, orzechy włoskie/migdały/pekan 20-30g 1-2 w tygodniu mięso wieprzowo-wołowe lub wątróbka Zwiększ z oliwy, tłustych ryb, czasami olej kokosowy i powinno być ok.